Rukávnik na kočík - povinná výbava

Do inboxu dotazy@123kociky.sk mi prišla otázka, ako si vybrať rukávnik na kočík. Zodpoviem to tu, aby som sa k tomu nemusel vracať opakovane a aby bola táto odpoveď prístupná všetkým. Ja osobne neznášam, keď je mi zima na ruky. A keď navyše tlačíte kočík a nemáte si ruky kam schovať. Pár krát som si tým prešiel a dodnes ma z toho doslova mrazí. Ale riešenie je jednoduché a pozná ho každý z vás. Volá sa rukávnik na kočík.

Ako vybrať rukávnik na kočík

Prečo je rukávnik tak potrebný? Veď môžem mať klasické rukavice.

Počas chladných dní je ochrana rúk pred chladom povinnou jazdou - teda pokiaľ nie ste zamilovaný do pocitu, keď Vám obmŕzajú ruky od vetra, ktorý je spojený so snehovými prehánkami.

Takže rukávnik Vás aktívne chráni pred chladom, vetrom, snehom, či prípadným dažďom. Z vnútra býva vystlaný jemným materiálom, tak ruky sú nielen v teple, ale aj v príjemnom prostredí.

Ale poďme si zodpovedať otázku, prečo je rukávnik na kočíkovanie vhodnejší ako klasické rukavice. Je na to absolútne jednoduchá odpoveď. Ak máte malé dieťa, tak sú situácie, kedy sa k dieťatku potrebujete dostať pomerne rýchlo, bez zbytočného vyzliekania rukavíc. V tomto je čaro rukávnikov - svoje ruky len jednoducho vytiahnete z tepla a ste pri drobcovi. Žiadne násilné vyzliekanie sa teda nekoná.

Čo je lepšie - jednodielny, alebo dvojdielny rukávnik?

Na výber má vždy zákazník - môžete si vybrať z obidvoch typov. Najčastejšie sa však zákazníci rozhodujú podľa toho, aké má kočík madlo. Po dvojdielnych rukávnikoch siahajú zväčša títo zákazníci:

  • majú kočík s nepravidelne tvarovaným madlom
  • majú kočík s madlom kde bývajú umiestnené prvky napríklad na skladanie kočíka, prípadne s brzdou pri športovo orientovaných kočíkoch 
  • vlastnia golfové kočíky s dvomi rúčkami na držanie

Tu prikladám video, na základe čoho by som si rukávnik vybral ja:

Kontaktujte a pýtajte sa nás, čo Vás zaujíma